Faglig bistand og akkrediterte analyser
Mikrobiologi og kjemi

Næringsmidler - råvarer og ferdige produkter

MjøsLab bistår med analysetjenester og rådgivning:

  • Analyse av næringsinnhold og bakterier
  • Holdbarhetstester
  • Dokumentasjon av råvare- og produktkvalitet
  • Enkle sensoriske tester

 

 

Mikrobiologiske analyser

  • Kimtall (dyrkbare mikroorganismer)
  • Koliforme bakterier
  • E. coli
  • Intestinale enterokokker
  • Enterobacteriaceae
  • Bacillus cereus
  • Stafylokokkus aureus
  • Koagulasepositive stafylokokker
  • Clostridium perfringens
  • Salmonella
  • Listeria monocytogenes
  • Campylobakter
  • Mugg / Gjær
  • Melkesyrebakterier
  • Hemolytiske bakterier (aerob/anerob)

Kjemiske analyser

  • Protein
  • Fett
  • Karbohydrat
  • Vanninnhold
  • Saltinnhold
  • Aske
  • Bindevevsprotein
  • Vannaktivitet
  • Fettsyreprofil (mettet/umettet mv.)
  • Sukkerprofil (fordeling sukkerarter)
  • Kostfiber
  • Allergener (gluten, soya, egg, melk etc.)